Juniorträning

Knatte

(6-9år, Söndagar kl 10:00-11:00)

Första introduktionen till golfen. Uppfattningen om golf är väldigt olika när det kommer till både barn och vuxna. Koordinationen är viktigt, såsom den perfekta svingen, KANSKE? Men vad händer om inte barnen vet hur golf spelas. Kommer dom att tycka att det är roligt? Vårt ansvar måste vara att utbilda våra unga golfare, så att dom förstår hur golf spelas. Är reglerna viktiga? Vart ska man stå när kompisen ska slå, hur många slag var ett par, varför skulle jag skrika foor, och vad är egentligen en birdie, varför är det längre gräs i kanterna? För att tycka att olika spel och sporter ska vara roliga är nog första steget att lära sig hur man spelar. Huvudsaken är ju att alla ska ha roligt, man ska träffa nya kompisars, man ska känna sig trygg när man är på anläggningen. Många viktiga värderingar som kommer ligga i grund till vad du får när du kommer till Hooks Golfklubb. Hur ska vi träna? Förra året var det mycket fokus på koordination för knattarna. och det är absolut en väldigt viktig del i golfen. Det går också göra den typen av träning väldigt rolig. Vi har haft ett upplägg som är hämtat från TPI (Titleist performance institute). TPI är en typ av träning där vi fokuserar mycket på att utveckla kroppens rörlighets funktion.

Hur ska vi träna?
Vi kommer att fortsätta med en liten del av TPI, men fokuset för de allra minsta kommer att vara hur man spelar spelet. Dom kommer att få spela små korta banor med olika typer av bollar, för att alla ska klara av att ta bollen från A till B. alla ska veta att det är den sista putten som är viktig. Dom kommer få träna på svingen såsom de korta slagen. Men största fokus kommer att vara hur spelar vuxna golf.

GOLF KIDS

(10-12 år, Onsdagar kl 17:30-19:00)

Andra steget i golfträningen. Har man spelat golf i 2, 3 år är det viktigt att vi börjar närma oss ett officiellt handicap. Här kommer vi vara med fokuserade på att vi får koll på hur kroppen fungerar. koordinationen kommer vara lättare att fokusera och träna på efter att barnen har passerat 10 år. Även om man precis börjat spela kommer barnen lättare kunna jobba på att slå bollen bättre och kunna bedöma olika längder osv. Hur

Hur ska vi träna?
Mycket fysiska uppvärmningar, koordinations övningar och små tester. Stor fokusering på att få ett handicap så man snabbt kommer ut och kan spela på banan med kompisar och föräldrar. För det behöver barnen lära sig att träffa bollen bra. Det krävs ett visst antal slag på rangen. Närspelet måste vassas till. Men man måste se hålen och man måste veta vilket slag som ska användas vart

Team Junior

(Tisdagar KL 17:30-19:00)

Förhoppningsvis har man fått sitt officiella handicap och man förstår alla regler och vad som är viktigt att tänka på när man är ute och spelar på banan. Nu har vi kommit in i tonåren och många viktiga faktorer spelar in om man väljer att fortsätta träna och spela. Vi vill fokusera på att man lätt kommer in i det sociala, man ska trivas när man kommer till klubben och känna en samhörighet. På det sättet tror vi att valet blir lite enklare.

Hur ska vi träna?
Här delar vi upp dom tjejer och killar på träningen. Vi kommer satsa på att göra roliga saker utöver att bara träna och spela golf. Det kommer att finnas möjlighet att delta i summercamp och andra roliga aktiviteter under sommaren. Vi kommer att ha övningar runt greener så att de som vill blir testade ser vad det är dom behöver förbättra om de vill få lite lägre handicap. Vi kommer försöka utveckla längden på slagen för att det ska bli lättare att nå på rätt antal slag på alla hålen.

Future Team

(Måndagar 17:30-19:30)

Här är det tonåringar som gillar att träna, de gillar att vara en del av det sociala. Även om inte drömmen är att vara ute och kriga på de stora tourerna så får man här en möjlighet att träna med sina kompisar. Här ska det vara roligt. Ingen ska känna att träningen är för svår. Man ska också känna att man kanske inte behöver sätta så stora krav på att utvecklas eller att man måste tävla för att vara med och träna.
Här finns det också stora möjligheter att utvecklas och ta nästa steg och sätta konkurrens och slåss om en plats i de olika serielagen.

Hur ska vi träna?
I den här gruppen kan det skilja väldigt mycket på vad man har för mål med golfen. Vi kommer att vara väldigt noga med att alla ska ha roligt, men man ska få göra sin egen grej. De kommer att få mycket övningar där man själv sätter kraven.

TEAM HOOK

(Måndagar 17:00-18:30)

Har man tagit sig till team Hook så vet man säkert att man vill vara en elitspelare i golfen. Här gäller andra krav från både klubben och tränare. Här finns det möjligheter att utveckla sitt tävlingsspel.

Hur ska vi träna?
Här kommer det att vara högre krav på spelaren. Man måste ta sig igenom olika steg i närspelet för att bevisa att man vill utvecklas och att man vill bli bättre.