Matchspel

” I lite osäkert höstväder med regnet hängande i luften och med tilltagande kraftiga vindar möttes årets kombattanter den 11 september , för att kora segraren i matchspelet 2017.

De tävlande var Torgny Gustavsson och Bengt Bergström som tappert kämpat sig fram till finalplatserna.

Efter två spelade hål var Bengt 1 upp och efter 4 ledde Torgny med 1. Efter ytterligare 2 hål ledde Torgny med 2 och efter 8 spelade hål var han hela 4 upp på Bengt !

Bengt tog tillbaka ett på nian så när de gick ut på tian ledde Torgny med tre upp.

Spänningen höll  på att gå lite förlorad då Torgny tog tian, alltså +4 ! Bengt gav sig ändå inte och efter tretton spelade hål hade Torgnys ledning reducerats till +2 och efter 16 spelade hål var de lika !

De delade svåra sjuttonde på par ! och var alltså fortsatt lika när de slog ut på artonde hålet.

Bengt fick ett hyfsat utslag medan Torgny gick till höger i ”ruffen” och fick träd i vägen för fritt inspel. Hans andraslag träffade en gren men gick ut på fairway. Det tredje blev kort, bara ned till ”klockan” medan Bengt var på green på tre slag. Torgny in på fyra slag och två puttade för en sexa. Bengt hade nu två puttar för seger men satte sin första c:a en meter kort. Med stadig hand satte han ändå sin segerputt för en femma och gratulerades gentlemannamässigt av Torgny. ”

Staffan Wendel

Tävlingsledare