Matchspel

Finalspel i seniorernas matchspel 2020.

I lite blåsigt och småkallt väder gick finalernas matchspel 2020 av stapeln måndagen den 21/9.

Första bollen ut, final i 2:a Chansen, spelades mellan Stefan Svensson och Lennart Edman. Matchen blev ganska jämn och efter 9 spelade hål ledde Stefan med 2 upp.
Denna ställning höll sig ända fram till 16:e hålet där Stefan avgjorde genom att vinna hålet och således vinna matchen med 3/2.

Andra bollen ut var matchen om tredje pris i huvudtävlingen. Den gick mellan Rolf Andersson och Kjell-Åke Romfors.
Rolf rivstartade och var 3 upp efter 4 spelade hål. Kjell-Åke kom dock tillbaka och efter nio spelade hål var ställningen 1 upp till Rolf. Rolf fortsatte dock att spela starkt och efter 14 hål var det dormie d v s 4 upp till Rolf. Kjell-Åke var nu tvingad att vinna hålet för att matchen skulle gå vidare, men Rolfs starka spel fortsatte och han vann även 15:e vilket avgjorde matchen till 5/3 i Rolfs favör.

Tredje bollen ut var finalen i ”huvudtävlingen”, match mellan Arne Melin och Stephan Sörensen. Matchen var inledningsvis ganska hård och jämn, efter fyra spelade hål var Stephan 1 upp men efter 6 hål var ställningen lika. Efter första nio ledde Stephan fortfarande med 1 upp. Nu tog dock Arne kommandot och vann hål 10, 11 och 12 och var två upp. Nästa hål delades och Stephan kom tillbaka och vann 14:e hålet. Ställningen alltså 1 upp till Arne. Dogleghålet 15 vanns av Arne. Ställningen 2 upp. Stephan var nu tvungen att vinna eller dela hål 16 om inte matchen skulle vara avgjord. Arne satte upp sitt utslag i greenkanten medan Stephans utslag hamnade i den vänstra bunkern. Stephan slog upp sin boll till ca 5 meter från hål. Arne hade nu en långputt på 8-9 m som han satte upp till 60 cm från hål. Stephan var nu mer eller mindre tvingad att sätta sin putt men bollen gick förbi hålet varefter Arne avgjorde matchen till 3/2 genom att sänka sin.

Grattis till segrarna och tack till alla som deltog !

Staffan Wendel
Tävlingsledare